Význam slova 'Enzym'
složitá bílkovina. Ovlivňuje chemické reakce v živém organizmu (např. trávení).
Výraz 'Enzym' je použit například v následujících článcích:
- Proč kočičí výkaly zapáchají víc než psí?
- Med jako přírodní medicína: Je v zimě zdraví prospěšnější luční nebo lesní med?
- Muchomůrka zelená – Amanita phalloides
- „Ten Roundup už není co býval.“
- Co mají společného rajčata, brambory, slunečnice nebo papriky? Všechny tyto „naše tradiční potraviny“ pochází z Ameriky
- Káva – pro a proti
- Jak fungují bakterie do septiku: Ekologická údržba pro každého
- Nejistá budoucnost topolu černého
- Papája – jak chutná a jak ji jíst?
- Čeká vašeho psa operace? Takhle mu pomůžete, aby ji lépe zvládl
- Jaký je nejlepší koenzym Q10?
- Máte kočku nebo psa? Tyto lidské potraviny je můžou zabít!
- Ovoce a zelenina, která podpoří vaši imunitu (PR)
- Vosí bodnutí, jeho následky a léčba
- Vosa obecná - Vespa vulgaris
- Když geneticky modifikované organismy zachraňují lidské životy
- Bakterie se používají jako továrny k výrobě léků
- Kniha Pavouci České republiky (edice Atlas)
- Bioremediace, aneb mikroorganismy pomáhají čistit půdu od toxických látek
- Výchova žížal v Čechách
- Zahradní jezírka – zlatý důl pro výrobce biopreparátů
- Černý X Zelený čaj
- Koření pro zdravější život
- Proč jíst banány?
- Inspirace přírodou (2. díl) – i chovaná zvířata mohou být bez nemocí
Pojmy související s výrazem 'Enzym':
Zpět na hlavní stránku odborného slovníku.