Máte čtyřlístkové oko?

autor: Nela Kyselová
Koho by nepotěšil jetel se čtyřmi lístky. Traduje se totiž, že jest poslíčkem štěstí. Natrefíme-li na něj, probudí v nás radostné pocity. Co kdyby na té depeši štěstí bylo něco pravdy. Ne každý ale bývá takový šťastlivec a je obdařen čtyřlístkovým okem.

Já jsem jím tutově nepoznamenána, to vím se stoprocentní určitostí. S přihlédnutím k mému zrakovému handicapu jsem ráda, že vůbec identifikuju jetel, natož abych určila, kolik lístků se nachází na stonku. Avšak i mezi bystrozrakými se najdou tací, kteří čtyřlístky prostě nevidí. Stálo by za to vyzkoumat, zda se takovým jedincům štěstí vyhýbá obloukem nebo ho dostávají postejnavu jakožto ti, kdož sáhnou do porostu a na první dobrou vyloví čtyřlistý jetelíček.

Poslíček štěstí

Ono pomyslné čtyřlístkové oko má Matylda, spolužačka mého syna Vítka. Kdykoliv se zahledí do zelena na zemi, najde to, co mnozí nevidí, i kdyby si oči vykoukali – právě onoho nenápadného poslíčka štěstí. A protože Matylda ví, že toliko štěstí je na jednoho člověčince moc, ráda se o čtyřlisté nalezence podělí.

Taky jsem od ní jednoho dostala. Vlastně dva. Ale polovinu z darovaného štěstí jsem dala sežrat jejímu králíčkovi Ferdovi, kterýžto si přešťastně pochroupal. A tu druhou půlku mám schovanou a pomyslně, aspoň na obrázku, ji posílám i vám, ať už máte nebo nemáte čtyřlístkové oko.

Důležitá Komodita

Praví se, že štěstí je důležitou komoditou. Někdy v oné důležitosti předstihne i zdraví. Vezměte si třeba posádku Titanicu. To, že netrpěli neduhy jim bylo prd platné, když parník narazil na ledovec… A co je vlastně štěstí? Traduje se, že muška jenom zlatá, ale prachy si za něj nekoupíš.

Ať tak či onak, vinšuju všem, ať máte štěstí, zdraví i peněz tak akorát, anžto všeho moc škodí. A to je mi zasejc jednou povedený písmenkový chytrozávěr!



autor:
Nela Kyselová
vidlačka na farmě Rybníček, autorka knihy Vidlák Bůůk

datum vydání:
19. srpna 2024


Diskuze k článku „Máte čtyřlístkové oko?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!