Vyberte si tenisky, které vám padnou: Průvodce dokonalým výběrem bot

článek je inzerce, nejde o odborný text
Jen máloco zkazí běžné denní pochůzky tak jako špatně padnoucí boty. Správná obuv je klíčovým faktorem pro pohodlí a zdraví vašich nohou. A to platí zvlášť o teniskách, které jsou oblíbené zejména pro svou univerzálnost, komfort a styl. Jak však vybrat tenisky, které vám padnou jako ulité? Víme, jak na dokonalý výběr bot!


Jaký bude účel vašich nových tenisek?

Prvním krokem při výběru těch správných tenisek je zvážit, k jakému účelu budou sloužit. Jsou-li určeny pro sportovní aktivity, jako je například běh nebo tenis, je důležité, aby nabízely dostatečnou podporu a tlumení nárazů. Pokud ale hledáte tenisky pro každodenní nošení, klaďte důraz zejména na jejich pohodlí a styl. V takovém případě nemusí plnit mnoho speciálních funkcí – stačí, když vám budou vyhovovat svou velikostí, nabízeným komfortem a designem.

Velikost bot hraje prim

Správná velikost bot je zásadní pro pohodlí a zdraví vašich nohou. Ať už vybíráte boty k jakémukoliv účelu, právě jejich velikost by měla být tím, co by vás mělo zajímat nejvíce ze všeho. Tenisky, lodičky, sandále i pantofle – všechny boty by vám zkrátka měly sedět. Jak na správný výběr velikosti? Obmalujte tužkou vaše chodidla na papír a změřte je. K celkovým rozměrům připočtěte zhruba 1 cm nadměrek – výsledným číslem je rozměr bot dokonale padnoucí vašim nohám. Každá značka tenisek může mít odlišné velikosti, takže je důležité zkontrolovat údaje, které prodejce uvádí. Naměřené délky nohou porovnejte s velikostními tabulkami výrobce, abyste našli tu správnou velikost právě pro vás. Nezapomeňte brát v úvahu také šířku boty. 

Zkoušejte, zkoušejte, zkoušejte

On-line nákupy si mnoho lidí zamilovalo i pro možnost vyzkoušet si nové kousky v pohodlí domova. Obujte si vaše nové tenisky a ujistěte se, že máte dostatek prostoru pro prsty a patu, a že vás boty netlačí ani neškrtí. Chůze v nových teniskách by neměla způsobovat nepohodlí.

Vaše nohy si zaslouží kvalitní boty

Materiál, ze kterého jsou tenisky vyrobeny, může ovlivnit i jejich pohodlí a vzhled. Kůže je trvanlivá, ale může být méně prodyšná než textil nebo síťovina. Síťovina a textil jsou lehčí a prodyšné, což bude výhodou zejména v teplejší dny. Vyberte si tak materiál, který vyhovuje vašim potřebám a podmínkám, ve kterých budete tenisky nosit.

Ať se vám tenisky líbí!

Nakonec nezapomínejte na styl. Tenisky by měly být nejen pohodlné, ale také by se vám měly líbit a hodit se k vašemu šatníku. Dnešní trh je plný různých designů, barev a vzorů, mezi kterými si určitě vyberete tenisky, které vám budou vyhovovat po všech stránkách. Výběr tenisek, které vám padnou jako ulité, může být klíčový pro vaše pohodlí i zdraví vašich nohou.

Kde shánět kvalitní tenisky?

Chcete si nové tenisky vybírat z nepřeberného množství všech druhů, barev a střihů? Mrkněte na web PRM, kde seženete přehledně a pod jednou střechou i ostatní módní kousky, které můžete s teniskami pohodlně sladit.Prestižní značky na PRM už čekají.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
14. září 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!