Proč je český česnek kvalitnější než ten z Číny a Španělska? (PR)
Český česnek
Český česnek se u nás neprodukuje v takovém množství,
aby pokryl spotřebu všech Čechů. Proto se velké množství česneku dováží, nejčastěji
z Číny či Španělska. Mnohdy jde ale o česnek, od jehož sklizně uplynul
klidně i rok. Aby takovou dobu vydržel čerstvý a aby byl schopný zvládnout
přechod mezi různými klimatickými podnebími, je nutné ho chemicky ošetřovat,
čímž většinu svých pozitivních účinků ztrácí.
Česnek má mnoho léčivých účinků
Česnek pomáhá při nachlazení, chřipce, střevních a žaludečních
potížích. Je dokázané, že snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.
Má také dezinfekční a antibakteriální účinky, proto je vhodný i pro vnější
užití na opary či plísně. Funguje jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním,
infarktu či mrtvici. Kde ale takový česnek sehnat?
Česnek z české domácí produkce
Klasický český česnek je typický svojí štiplavou vůní a chutí. Jeho největší výhoda je ta, že mezi sklizní a konzumací nemusí cestovat přes půlku světa. Jeho kvalita roste i poctivou péčí během vegetace.
Společnost ALA, a. s. Řepníky, která se zabývá mimo jiné právě pěstováním a prodejem česneku, nepoužívá pro podporu jeho růstu žádné pesticidy. Veškerá péče spočívá v okopávání a odplevelení během vegetace.
Před výsadbou jsou stroužky mořeny Sulkou. Třídění a manipulace s česnekem po sklizni už probíhá výhradně ručně, což zabraňuje jakémukoliv poškození česneku.
Pokud hledáte kvalitní česnek na prodej, navštivte www.alarepniky.cz, kde jsou pro vás k odběru připravené typické české odrůdy Havran a Havel. Ve stejně špičkové kvalitě si zde můžete zakoupit také brambory a mléko.
Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.
autor:
Další články na podobné téma | ||
---|---|---|
Není svíčka jako svíčka | Zázvor pravý – asijské zlato, které může i škodit, pozor v těhotenství | Skořice – kůra nejen do štrúdlu |
zobrazit více článků... |