Které sneakersky se hodí na výlet do lesa?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Výlet do lesa je skvělý způsob, jak si odpočinout od shonu města a načerpat novou energii. Důležité je ale zvolit vhodné oblečení a obuv, abyste si výlet co nejvíce užili.


Při výběru sneakersů do lesa je důležité zohlednit několik faktorů

Typ terénu – pokud budete chodit po rovném a suchém terénu, postačí vám i běžné sneakersy. Pokud se ale chystáte do náročnějšího terénu s kameny a kořeny, budete potřebovat boty s dobrou přilnavostí a ochranou kotníků.

Počasí – v létě si můžete vzít prodyšné sneakersy z plátna nebo síťoviny. V zimě budete potřebovat boty, které jsou nepromokavé a teplé.

Vaše preference – někteří lidé preferují nízké sneakersy, jiní raději boty s vyšším kotníkem. Důležité je, abyste se v botách cítili pohodlně a sebevědomě.


Sneakers do lesa – tipy na výběr

  • Podrážka by měla být z pevného materiálu s hlubokým vzorem, který zajistí dobrou přilnavost na mokrém i suchém povrchu 
  • Zvolte boty s nepromokavou membránou. Pokud se chystáte do vlhkého počasí, vyberte si boty s nepromokavou membránou, jako je Gore-Tex.
  • Uvažujte o botách s ochranou kotníků. Boty s vyšším kotníkem vám poskytnou větší podporu a ochranu kotníků v náročném terénu.
  • Vyzkoušejte si boty před nákupem, je důležité, abyste si boty před nákupem vyzkoušeli a ujistili se, že vám sedí pohodlně.

Při výběru sneakersů do lesa se kromě výše uvedených tipů zaměřte i na:

  • Materiál – prodyšné materiály, jako je plátno nebo síťovina, jsou ideální pro letní výlety. V zimě oceníte boty z kůže nebo syntetiky, které jsou odolnější proti vlhkosti a chladu. 
  • Váhu – pokud se chystáte na delší túru, zvolte si lehké boty, které vás nebudou zatěžovat.
  • Barvu – tmavé barvy se méně špiní, ale v horkém počasí se mohou více zahřívat. Světlejší barvy jsou sice hezčí, ale snadněji se ušpiní.
  • Značku – existuje mnoho značek, které nabízí sneakersy vhodné do lesa. Mezi oblíbené patří adidas, Salomon, Hoka One One, Merrell a Keen.

Při nákupu sneakersů do lesa nezapomeňte zohlednit svůj rozpočet. Ceny sneakersů se pohybují od několika stovek korun až po několik tisíc. Důležité je ale vybrat si boty, které vám budou pohodlně sedět a splní vaše požadavky.


Sneakersky do lesa – vyberte si ze svých oblíbených značek

  • adidas Terrex Agravic – tyto boty jsou navrženy pro náročný terén a nabízí dobrou přilnavost, ochranu a podporu.
  • Salomon Speedcross 5 – další skvělá volba pro náročný terén. Tyto boty jsou lehké a prodyšné a nabízí vynikající přilnavost.
  • Hoka One One Speedgoat 5 – tyto boty jsou ideální pro běhání v lese. Jsou maximálně tlumené a pohodlné a nabízí dobrou ochranu.
  • Merrell Moab Mistral Boot – boty jsou dobrou volbou pro pěší turistiku v lehčím terénu. Jsou pohodlné, odolné a nepromokavé.
  • Keen Targhee II – tyto boty jsou ideální pro celodenní výlety do lesa. Jsou pohodlné, odolné a nabízí dobrou podporu kotníků.

Kromě výběru správných sneakersů je důležité na výlet do lesa vzít si také pohodlné oblečení, pokrývku hlavy a očí. 

I vy si určitě vyberete své oblíbené sneakersy, u nás máte na výběr ze stovek možností. Pokud by ale byly sneakersy i tak mimo váš vkus, neváhejte navštívit celý sortiment dámské obuvi https://modivo.cz/c/damske/obuv a vyberte si svoje favority.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
12. června 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!