Jak vybavit špajz, abyste o zásobách měli co největší přehled?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Snad každému se pod pojmy špajz nebo spižírna vybaví chladnější místnůstka, která je až po strop zaplněná sklenicemi s kompoty, džemy a dalšími pochutinami. Pro co nejlepší orientaci ve špajzce je zapotřebí přehledného uspořádání, čehož dosáhnete pomocí šikovných regálů.


Praktické a pohodlné řešení

Kovové regály do spíže nejen že šetří prostor, ale též pomáhají zpřehlednit uložené potraviny, zavařeniny i neskladné kuchyňské spotřebiče.

Ideální stav je, pokud si můžete dovolit do spíže umístit regál ve tvaru písmene U nebo L. Dbejte rovněž na hloubku polic, která by neměla přesahovat 30 cm. Díky tomu pohodlně dosáhnete až ke stěně. Policové regály na míru využijí prostor ve spíži na maximum. Dobré je nakreslit si dopředu prostorový plán a koncept ukládání.


Respektujte zóny

U skladování je též důležité vytvořit si skladovací zóny, a to potravin, pomůcek do kuchyně, drogistického zboží atd. Dle toho vybírejte patřičné regály a zajímejte se nosnost jednotlivých polic.

Nejlepší volbou rozhodně není sáhnout po univerzálním regálu ze supermarketu. Naopak upřednostňujte variabilní typy, jež se dají snadno rozšiřovat a přesouvat.

Co se týče materiálu, vsaďte na celokovové a dřevěné regály, u nichž je hlavní předností stabilita. Nepříliš vhodné jsou regály z plastu a podobných lehkých materiálů.

Zaměřeno na obaly

Sypké potraviny je třeba skladovat v dobře uzavíratelných dózách, aby nenavlhly a nedostali se do nich moli. Další praktickou pomůckou jsou plastové sáčky uzavíratelné na zip a klipsy. Sklizeň ze zahrádky uložte do dřevěných bedýnek či plastových boxů a skladujte je ve spodní části spíže.

Ovoce se doporučuje v přepravce rozložit v jedné vrstvě, brambory můžete ponechat volně v boxu s většími otvory, listovou zeleninu zavěste do sítě.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
11. listopadu 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!