Jak se připravit na příchod petsittera k vám domů?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Pokud jste se rozhodli, že vašeho mazlíčka po dobu dovolené pohlídá zkušený petsitter přímo u vás doma, je nezbytné předtím nejen uklidit a uspořádat prostor, ale také zajistit bezpečnost a připravit všechny potřebné věci pro vašeho mazlíčka. Důležité je také poskytnout petsitterovi detailní instrukce a kontakty pro případ nouze, seznámit ho s domácností a mazlíčkem a dohodnout se na způsobu komunikace. Seznamte se s našimi praktickými radami a tipy, jak se na příchod petsittera co nejlépe připravit a zajistit tak bezpečnost a pohodu vašeho mazlíčka.


Předběžná příprava domácnosti

Na příchod petsittera je nezbytné váš domov správně připravit. Prvním krokem je uklidit a uspořádat prostor, kde bude petsitter trávit čas s vaším mazlíčkem. Ujistěte se, že všechny nebezpečné předměty jsou mimo dosah. To zahrnuje ostré nástroje, chemikálie a malé předměty, které by váš mazlíček mohl spolknout. Zásadní je také příprava všech potřebných věcí pro mazlíčka. Připravte krmivo, hračky a léky na snadno dostupné místo, například hračky do koše a léky do skříňky. Dalším důležitým krokem je zkontrolovat, zda jsou všechny dveře a okna bezpečně zavřené. To nejenže zajistí bezpečnost vašeho mazlíčka, ale také poskytne klid petsitterovi. Pokud máte specifické pokyny, které by měl petsitter dodržovat, napište je a umístěte na viditelné místo. 

Podívejte se na domácí alternativu k psím hotelům:
https://petsy.eu/cz/hotel-pro-psy/praha/


Seznam důležitých informací pro petsittera

S dobře připraveným seznamem důležitých informací zvládnete příchod petsittera k vám domů bez problémů. Zapomenout byste neměli:

  • Napsat seznam kontaktů pro případ nouze. Ujistěte se, že petsitter má telefonní číslo na veterináře, sousedy a rodinu. 
  • Připravit detailní instrukce ke krmení a péči o mazlíčka. Uveďte, kolikrát denně a v jakých časech mazlíčka krmit a jaké konkrétní jídlo má dostávat. 
  • Popsat denní rutinu mazlíčka. Napište, kdy a jak často by měl být mazlíček venčen, kdy si hraje a kdy odpočívá. 
  • Informovat o zdravotních problémech a speciálních potřebách mazlíčka. Pokud má váš mazlíček nějaké alergie nebo potřebuje speciální péči, ujistěte se, že petsitter o tom ví. 

Seznámení petsittera s domácností a mazlíčkem

Připravit se na příchod petsittera může být trochu stresující, ale s několika jednoduchými kroky to zvládnete bez problémů. Nejprve je důležité ukázat petsitterovi všechny důležité místnosti a vybavení. Dalším krokem je seznámit petsittera s vaším mazlíčkem a jeho oblíbenými aktivitami. Ujistěte se, že ví, kde se nachází krmivo, hračky, léky a další potřeby. 

Nakonec je důležité upozornit na specifické chování mazlíčka. Pokud má váš pes například strach z bouřky nebo je agresivní vůči cizím lidem, je nezbytné o tom petsittera informovat předem. Tímto způsobem zajistíte, že petsitter bude mít všechny potřebné informace, vyhnete se nepříjemným překvapením a zajistíte, že váš mazlíček bude v bezpečí a pohodlí. 


Komunikace a očekávání

Při hlídání mazlíčka petsitterem je klíčové dohodnout se na způsobu a frekvenci komunikace. Vyhovuje vám telefonování, SMS nebo e-mail? Jasně si ujasněte očekávání ohledně péče o mazlíčka, například jak dlouhé mají být procházky a kolik času by měl petsitter věnovat hraní s vaším mazlíčkem. Je také důležité stanovit pravidla pro případ nouze. Ujistěte se, že petsitter ví, kdy volat veterináře a co dělat při úrazu. 


Kontrola a zpětná vazba po návratu

Po návratu domů je důležité zkontrolovat stav domácnosti a zdraví vašeho mazlíčka. Ujistěte se, že vše je v pořádku a že váš mazlíček nevykazuje žádné známky stresu nebo nepohodlí. Pokud si všimnete jakýchkoliv problémů, okamžitě je řešte. Požádejte svého petsittera o zpětnou vazbu ohledně péče a chování vašeho mazlíčka. Zeptejte se na konkrétní situace, které mohly nastat, a jak byly řešeny. To vám pomůže vyhodnotit spolehlivost petsittera a zjistit, zda splnil všechna vaše očekávání.

Na stránce https://petsy.eu/cz/ najdete opatrovníka odpovídajícího potřebám Vašeho mazlíčka.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
9. července 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!