Jak se ochladit v parném létu? Přece na přehradě! Kam vyrazit na dovolenou nebo víkend?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Dovolená u moře je určitě skvělá, ale česká příroda a české přehrady stojí také za návštěvu. Plánujete letní dovolenou nebo prodloužený víkend strávit v České republice? Máme pro vás pár tipů, kde se letos vykoupat.


Nechte se okouzlit Novými mlýny

S jižní Moravou si většina lidí spojuje vinné sklípky, Pálavské vrchy a vinice kam jen oko dohlédne. Jedná se o oblíbený turistický cíl s nezaměnitelnou atmosférou. Na své si tu přijdou milovníci památek, historie, turisté i cyklisté.

Jednou z nejzajímavějších oblastí jižní Moravy je nepochybně CHKO Pálava, kde se nachází mimo jiné i jedinečná přehrada, která u nás nemá konkurenci. Nové Mlýny je vlastně takovým „trojmezím”. Nachází se tu totiž rovnou tři vodní nádrže – Novomlýnská, Věstonická a Mušovská.

Tip: Ať už plánujete na dovolenou vyrazit kamkoliv, nezapomeňte si včas pořídit ubytování. Interbohemia nabízí chaty a chalupy, ve kterých se můžete ubytovat kdekoliv v ČR v klidu a soukromí.

Kromě milovníků koupání, vodních sportů a rybaření si zde na své přijdou také ornitologové. Na přehradách totiž hnízdí zde totiž například severská husa a spatřit můžete i mořské orly.

Léto na Slapech nikdy nezklame

Společně s Lipnem a Máchovým jezerem patří Slapy možná k té největší české klasice. Velké množství kempů vás ani během sezóny nenechá na holičkách (k nejznámějším z nich patří Stará a Nová Živohošť či Nová Rabyně, kde může být o místo přece jen lehká nouze). Na Slapech si na své přijde opravdu každý. Od rodin s malými dětmi až po páry, které touží po trochu netradiční letní romantice.

Pokud hledáte klidnější místo, doporučujeme navštívit kempy v Županovicích nebo Cholíně.

Nechce se vám na klasickou vyhlídku Máj? Určitě navštivte Smetanovu vyhlídku i další kouzelná místa, která jinde než v okolí Slap prostě nenajdete.

Poznejte krásy Pardubického kraje na přehradě Seč

Dokonalou kombinaci koupání, historie a přírody nabízí také přehrada Seč, která se nachází poblíž Železných hor na řece Chrudimce.

V okolí naleznete řadu krásných zřícenin, hradů i zámků, naučných stezek a zábavu si tu najde skutečně každý.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
25. června 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!