Inspirace přírodou (4. díl) - Quo vadis Homo sapiens ?

autor: Stanislav Kunc
V předchozích dílech Inspirace přírodou jsme si ukázali :¨Že při zachování přirozeného přírodního životního stylu nebývají zvířata v divočině ani ta chovaná v zajetí nemocná. Logicky se nabízí otázka : no a co člověk ? Je i on pouhou součástí přírody, je z ní vzešlý, vztahují se na něj veškeré přírodní zákony podle kterých příroda funguje ? Ikdyž sebe nazývá "pánem tvorstva" není ničím jiným než opět i v tomto případě tvorem plně podléhajícím přírodním zákonům... A byť si to to vědomě ani nepřipouští tak svým každodenním životem až z neuvěřitelných 90% se tyto zákony snaží popřít a nedodržuje je !


Pravidlo 3 x 90% aneb Extrémně nepřirozený životní styl člověka

Až 90% dne prožije člověk v prostředí, které má až z 90% odlišné fyzikálně chemické vlastnosti než jsou v přírodě. A třetí devadesátka - až 90% stravy člověka tvoří suroviny, které na této planetě nekonzumuje nikdo jiný, ani jeden další zástupce fauny, případně suroviny, které konzumuje ve stavu v jakém se v přírodě vůbec nevyskytují.. Lze se při tak extrémním životním stylu divit, že je člověk jako jediný živočišný druh tak nemocný ?

Eskalace zdravotních problémů za posledních 100 let

Nejvýstražnější na tom všem je, že byť tento odklon od železných zákonů přírody začal již před statisíci lety, tak postupem času se situace jen a jen zhoršovala. V posledních 100 letech nabyl tento problém ohromnou dynamiku a dnes je situace suveréně nejhorší v celé historii člověka. Ne náhodou se nacházíme v období kdy je člověk taky nejnemocnější ve svých dějinách, v době která se vyznačuje těmito aspekty :

1. každý rok je stanoven větší počet diagnoz na jednu osobu - jsme tedy rok od roku nemocnější
2. kdo by si myslel, že první apsekt je dán údajným prodlužováním věku musím ho zklamat - nemoci "nestárnou" tj. nezvyšuje se průměrný věk pacientů ale právě naopak - "mládnou", průměrný věk pacientů se výrazně snižuje = jsme nemocnější v čím dál tím mladším věku
3. a toto se týká bohužel i těch nejzávažnějších nemocí = děti dnes trpí (bývalými) nemocemi starců. V přírodě je nepředstavitelné aby mláďata jakéhokoliv živočišného druhu trpěla třeba rakovinou či snětí apod. - samozřejmě za podmínky dodržení přirozeného přírodního způsobu života

Takže - milý "páne tvorstva", odlož svoji (neopodstatněnou) pýchu a pokorně a s úctou obrať se k přírodě a zeptej se jí "jak z této šlamastyky ven". Protože právě ona umí to co neumí ani Akademie věd s Mezinárodní zdravotní organizací dohromady - udržet organismus při životě bez nemocí a bolestí. Lidské medicíně se situace již dávno vymkla z rukou, respektive ji nikdy v těch rukou ani neměla a nedokáže nám zabezpečit to abychom bez nemocí a bolestí prožili spokojený dlouhý život...

Kterou cestou se vydáme ?

A tak člověk stojí dnes na zásadní křižovatce a musí si vybrat mezi dvěmi variantami :
1. varianta : bude nadále přírodní zákony porušovat, nedodržovat - s tím zákonitě přijde :
ještě víc nemocí a prolémů a on bude muset víc a víc, efektivněji a efektivněji až do úmoru pracovat aby si mohl dovolit zaplatit mnohomiliardové investice do zdravotnictví (nedejte se mýlit, to všechno platí "daňoví poplatníci"), dražší a dražší léky, operace a léčení které mu stejně ale plné zdraví nenavrátí :
bude muset koukat na zvířata znetvořená genetickými inženýry, kteří na nich budou pěstovat části lidského těla - náhradní díly pro něho :
co nevidět už nebude člověk ani schopen se reprodukovat přirozeným způsobem, umělé oplodnění už bude "normál", se všemi z toho plynoucími zdravotními komplikacemi :
člověk se pomalu ale jistě začne měnit v robota, čím dál tím víc částí jeho těla bude "náhrada" původních "dílů" - klouby, kosti, zuby, srdce, cévy, střevo, kůže atd. Je otázkou pro filozofy, od kolika procent umělých částí lidského těla přestává být člověk člověkem a stává se robotem, či od náhrady kterých orgánů (srdce, mozek ?).:
život bez prášků, operací či léčení si užijeme tak akorát ve školce, od školy "už nám to začne" a bude to již zcela standartní, nikomu to nebude divné stejně jako skoro nikomu není divný dnešní zdravotní stav u třicátníků, čtyřicátníků...:

2. varianta : slevíme z naší high technology doby, začneme respektovat a dodržovat přírodní zákony a pak samy od sebe zmizí veškeré nemoci a zdravotní problémy..., veškeré tyto přírodní prostředky jsou zcela zdarma (to je jejich slabina - nikdy nikdo na ně nezaplatí bilboardovou reklamu či spoty v TV) a k dispozici pro každého :

Staří Mayové právě pro tento čas předpověděli konec jedné velké éry a začátek jiné, lepší. Já pevně věřím a doufám, že skutečně přichází konec Věku nemocí a bolestí, a že si lidstvo vybere druhou variantu. :

V následujících dílech Inspirace přírodou si chronologicky probereme "jak šel čas" v porušování železných zákonů přírody člověkem.



autor:
datum vydání:
14. ledna 2013


Diskuze k článku „Inspirace přírodou (4. díl) - Quo vadis Homo sapiens ?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!