Hledáte inspiraci pro wellness pobyt? Užijte si jej letos v Česku na horách

článek je inzerce, nejde o odborný text
Doba je hektická, stres a shon bývají na denním pořádku. Stále více lidí proto hledá možnosti, jak se od všeho odpoutat a načerpat novou energii. Jednou z nejefektivnějších cest, jak dosáhnout duševní i tělesné pohody, je wellness pobyt. Nemusíte jezdit do zahraničí. Pojďte letos relaxovat v perfektně vybavených wellness hotelích u nás, v Čechách či na Moravě. Investujte do svého zdraví, nehoňte se za památkami, prostě vypněte a nečerpejte energii, kterou české hory a příroda umí nabídnout. A k tomu si samozřejmě užijte péči profesionálního personálu v dobře vybavených hotelech a penzionech.


Někteří z nás již wellness propadli, jiní cítí, že by měli změnit to, jak jejich dovolené vypadají, a zkusit více relaxovat. Co nám mohou wellness pobyty přinést? Wellness pobyt má být zaměřen na celkovou regeneraci těla i ducha. Kombinace relaxačních procedur, jakými bývají masáže, sauny, termální koupele, k tomu zdravý jídelníček a možnosti rekreačních sportů, s krásným prostředím a klidnou atmosférou, vytváří ideální podmínky pro odpočinek a obnovu sil. Takový pobyt vám nejen umožní uniknout od stresu, ale také zlepší vaše fyzické i psychické zdraví, podpoří lepší spánek a zvýší vaši celkovou životní spokojenost.

Wellness pobyt je obvykle mnohem klidnější než dovolená u moře, či poznávačka, kdy se bez ohledu na počasí snažíme oběhnout co nejvíce památek, stojíme ve frontách na vstupenky a prožíváme dovolenou v davech turistů. České hory jsou pro pobyty ideální. Umí nabídnout klidnou atmosféru i dobrý servis místních hotelů a penzionů.


Kam za wellness? Krkonoše jsou klasika a mile vás překvapí například Vysočina

Plánování wellness pobytu vyžaduje trochu přípravy, ale výsledky stojí za to. Nejprve je důležité vybrat správnou destinaci, která vám poskytne to, co hledáte. Například, pokud preferujete klidné horské prostředí, nabízí se wellness Krkonoše. Krkonoše rozhodně nejsou místem pouze pro zimní dovolenou. Dokonce nemusíte ani holdovat turistice, abyste si je užili. Krkonošské hotely a penziony jsou na relaxace chtivé klienty připraveny, ať již si sem vyrazíte na víkendový pobyt, nebo na delší wellness dovolenou.

K dispozici máte obvykle zajímavé wellness balíčky s procedurami, v některých hotelech budou dokonce připraveni i na to, že dorazíte s dětmi, a abyste si odpočnuli, postarají se i zábavu pro ně. Například Wellness Hotel Svornost má připraven pro děti od 6 let pobytový balíček, včetně poznávací hry s příšerkami.

Další skvělou volbou může být wellness Vysočina, která je oblíbená pro svoji malebnost a klidnou atmosféru. Vysočina nabízí různé wellness programy, které zahrnují jak klasické procedury, tak i speciální terapie. Díky balíčkům přesně víte, do čeho jdete. Hotely a penziony nabízí romantické pobyty, terapie s masážemi, pobyty vhodné pro seniory, ale užít si lze i wellness noc na zámku v Chateau Herálec.


Za wellness se můžete vydat rovnou do lázní

Další možností, jak si užít wellness pobyt, je vydat se rovnou do lázní. Česko je lázeňská velmoc, proto je z čeho vybírat. Kdy do lázní místo dovolené? Pokud hledáte něco specifického, nebo máte zdravotní potíže, lázně mohou být skvělou alternativou k wellness pobytům. Nabízejí specializované léčebné procedury, které se často zaměřují na konkrétní zdravotní problémy, jakými mohou být bolesti zad, artritida, nebo problémy s oběhovým systémem. Například Františkovy Lázně jsou proslulé svými léčivými prameny a širokou škálou léčebných procedur.

Vyberte si z obrovské nabídky českých a moravských lázní. Projekt Spa vás seznámí s možnostmi konkrétních pobytů v lázních v České republice. Ale nejen u nás. Mapuje rovněž maďarské, slovenské, slovinské a polské lázně.


Investovat do wellness pobytu je investicí do vlastního zdraví a celkové pohody

Ať už se rozhodnete pro wellness Krkonoše, nebo wellness Vysočina, najdete zde dokonalý únik od stresu a načerpáte novou energii. Nezapomeňte také na možnost návštěvy lázní, které nabízejí specifické léčebné procedury. Za nezapomenutelnými zážitky nemusíme jezdit do Paříže ani na Mallorku. Zažijeme je i u nás doma. Navíc často jsme již zážitky přesyceni, všude už jsme byli a naše preference co se týče dovolené se radikálně mění. Relax a odpočinek dnes před honbou za památkami a pobytem u moře preferuje stále více lidí. Jestliže mezi ně patříte, zůstaňte letos v českých horách či v českých lázních.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
29. května 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!